MAKARNA ÇEŞİTLERİMİZ
En çok tüketilen besinler arasındadır. Bir kaynatma. Protein ve B vitamini oranı oldukça yüksektir. Makarnanın o kadar çok çeşidi vardır ki büyük küçük herkes soslu ya da sossuz yemeyi sever.
SPAGETTİ
İtalyan kökenli en ince ve en uzun makarnadır. Doğru haşlama süresi ile yanmaz ve altın tutmaz, harika soslar eşliğinde tüketilir.
BURGU ( Fuseli )
Makarna denince akla ilk gelen çeşitlerden biridir. Kıvrımları her türlü sosa kolayca yapışma özelliği katan delikli makarna, normal ya da çeşitli soslarla yenebilir.
KALEM KESİM MAKARNA
Kalın ve ince kesilen bir makarna çeşididir. Orta kısmı boş, biten kısımları keskin ve yoğun bir makarna tadına sahiptir. İtalyanca'da “penne rigate” olarak telaffuz edilen penne makarna, içi boş bir yapıya sahiptir.
ARPA MAKARNA
Arpa makarna bir tür küçük makarnadır. Şekli arpaya benzediği için bu isim kullanılmıştır. Orta Doğu mutfağında, çorbalarda, pirinç pilavında kullanılır.
MAKARNA
Bir tür küçük makarnadır. Tel erişteler, spagetti gibi dairesel bir kesite, ancak tel gibi çok daha küçük bir çapa sahiptir. Yaygın bir kullanım olarak
YAY MAKARNA
Çiftçilerimiz tarafından özenle yetiştirilen %100 Türk buğdayının en iyi kalitesi seçilerek Anadolu'nun farklı bölgelerinde üretilmiştir.
MAKARNA NEDEN ÖNEMLİDİR:
Tuz ve kolesterol içermez.
İştahı azaltır. Enerjinizi sabit tutar.
Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Pratiktir, 10 dakikada hazırlanabilir.
Ekmek fiyatında bile ekonomiktir. Pişmiş makarnadaki kalori ekmeğin yarısından az olduğu için sizi şişmanlatmaz, pişmiş makarnanın sindirimi daha uzun sürer, sizi tok ve güçlü tutar