Mercimek çeşitlerimiz
Kırmızı iç mercimek
Kırmızı, turuncu renklidir. Nişasta içeriği en yüksek olan mercimek türüdür. İyice yıkanmalıdır. Çorba yapımında kullanılır.
Sarı iç mercimek
Bu gruptaki mercimekler genellikle çorba yapımında kullanılır. Protein içeriği oldukça yüksektir. Yurtdışı kırmızı mercimeğe göre daha çok tercih edilir.
Pullu kırmızı mercimek
Pullu mercimek, iç mercimeğe göre daha sert ve incedir. Ülkemizde genellikle yemeklik ya da mantı yapımında kullanılır.
Kahverengi mercimek
Bu mercimekteki lif içeriği diğer tüm mercimek türlerinden daha yüksektir. Bu nedenle sporcular ve sağlıklı beslenenler tarafından çok tüketilir. Kahverengi mercimek şekerli ve lezzetlidir. Bu yüzden genellikle çorba yapımında ve salata yapımında kullanılır. Oldukça sağlam bir yapıya sahiptir ve kolay parçalanmaz.
Yeşil Mercimek
Diğer mercimeklere göre daha fazla protein içerir. Bir kilogram et ile bir kilogram yeşil mercimeğin protein değeri eşittir. İçerdiği protein sayesinde organların onarımını güçlendirir. Yeşil mercimeğin diyabet ve kalp hastalıklarına faydalı olduğu bilinmektedir