Nohut çeşitlerimiz
Nohut yüksek miktarda protein ve nişasta içerir ve tahıllardan iki kat daha fazla protein içerir. Ram, İspanyol, kıvırcık ve leblebi çeşitleri vardır.
Koçbaşı Nohut
Lit, şekil, lezzet ve kalite bakımından diğer nohut çeşitlerinden farklıdır. Aşırı büyümüş nohutlar kabuk bırakmaz. Lezzeti Süper lezzet standartlarını karşılarken besin öğeleri açısından daha zengin besin değerleri sağlar. Bu bakımdan lüks bir nohut türü olarak da nitelendirilebilir.
İspanyol Nohut
İspanyol nohutları Birinci Sınıf nohut kategorisine dahildir. Bu humuslar büyük, köşeli ve uzundur. Uzunluğu genişliğinin 1,5 katıdır ve derinliği ile genişliği eşittir.Nohut taneleri buruna doğru daralır.Nohut tanelerinin damarları vardır ve açık renklidir.
Kavrulmuş Nohut
Yüksek protein ve lif içeriği sayesinde sağlıklı bir diyet için önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca düşük yağ içeriğiyle birlikte düşük glisemik indeksi ile de dikkat çekmektedir. Bu özellikleri sayesinde genellikle diyetlerde favori bir besindir.
Nohut Ölçüleri
9-10 mm boyutunda olanlar en büyükleridir ve 8-8,5 mm boyutunda olanlar büyük, 8 mm ve alt loblara ayrılır. Paketleme için tercihen 9-10 mm büyüklüğünde iri taneler kullanılır. Nohutta kalibrasyon önemlidir. Kalınlık 1 mm olup, etiket farkı %30- 40 fiyat farkını temsil etmektedir.