Salça Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Yaz aylarında daha bol ve lezzetli olan sebzelerin kışın da kullanılması amacıyla üretilen bir gıda maddesidir. Neredeyse her yemeğe eklenen salça ürünleri, yemeğe renk ve lezzet katmak amacı ile kullanılmaktadır. Domates ve kırmızı biber gibi yaz aylarında yetiştirilen sebzelerin çeşitli biçimlerde ezilerek sularının çıkarılmasının ardından elde edilen suyun kaynatılması ile üretilen püre halinde bir gıda maddesidir.

Salça ürünlerinin üretildiği sebzeye göre domates salçası ve kırmızı biber salçası olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Domates salçası ürünleri de üretim koşullarına göre sıcak işleme ve soğuk işleme olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Sıcak işleme ile üretilen domates salçası çeşitlerinde elde edilen püre pişirilerek hazırlanıyor. Soğuk işleme yönteminde ise püre çiğ olarak hazırlanıyor. Salçayı çiğ ya da pişirerek yapmak tat açısından bir fark yaratmamaktadır.

Açıklama %
Toplam Katı Madde 6 - 8,5
Çözünmeyen Katı Madde 1
Çözünebilir Katı Madde 4 - 6
Şeker 2 - 3
Asit 0,3 - 0,5
Çözünebilir Protein ve Aminoasit 0,8 - 1,2
Mineral 0,3 - 1,2
Tuz (Soyum Klorür)-NaCL 0,05 - 0,1

 

 

En iyi fiyat teklifi
için bize ulaşın.

Simsim Susam Nerede?